“Waarom maken we het onszelf toch zo moeilijk?” | Blog-serie

> This blog-serie is written in Dutch. Keep an eye on the website for more blogs published in English.

Blog-Serie 5/5

Gwen Baijens, Portret door Vera IJzelenberg

“We willen graag worden behandeld als vrouw, maar als we worden benadeeld als het ‘zwakkere’ geslacht dan zijn we gepikeerd?”

In het vijfde en (voorlopig) laatste deel van Blog-serie ‘Power Vrouwen’ schrijft Lifestyle- & Zwangerschap Coach Gwen Baijens. Gwen is eigenaar van haar eigen bedrijf NewG by Gwen waarbij ze mensen begeleidt een gezonde levensstijl te creëren die bij de persoon past en die levenslang vol te houden is. Daarnaast is de jonge moeder bezig met het opzetten van ‘Studio Mama’s’ waarbij ze aankomende moeders begeleidt met de zwangerschap.
 
Geïnspireerd door Vunzige Deuntjes’s concept: September = Vrouwenmaand, vroeg ik 4 bijzondere vrouwen uit mijn leven een stukje te schrijven voor mijn blog met als thema ‘Power Vrouwen’. Ieder had de vrijheid het thema op haar eigen manier te interpreteren en daar zijn mooie, verassende en inspirerende verhalen uitgekomen! De hele maand september zal er elke week een nieuw verhaal online staan!
 
Gwen:
 
Hoe meer liefde je geeft, hoe meer liefde je zult ontvangen
 
Ik ben, zoals ik zelf altijd zeg, een echte flierefluiter. Ik doe graag waar ik zelf zin in heb. Maar aan de andere kant wil ik ook heel graag de mensen die ik liefheb tevreden en gelukkig maken.
 
Ik heb inmiddels dan ook al veel verschillende rollen in deze wereld gekregen. Aller eerst ben ik dochter, vriendin, vrouw, moeder & docent. En dit bevalt me allemaal prima.
 
Ik probeer zo gebalanceerd mogelijk te leven. Gaat er iets niet goed? Dan kijk ik hoe erg de situatie daadwerkelijk is. Kan ik het veranderen, dan verander ik het. Lukt dit niet? Dan moet ik zorgen dat IK anders tegen de situatie aan ga kijken, zodat er acceptatie ontstaat.
 
Tegenwoordig noemen ze dit ‘in balans leven’. En geloof me, ook ik heb er dagen bij dat ik daar moeite mee heb. Ondanks die dagen probeer ik mijn positiviteit zo veel mogelijk over te brengen op anderen.
 
Want als je zelf al wat positiever in het leven staat, dan gaan de mensen in je omgeving hier misschien wel in mee… En zo wordt de wereld om je heen wellicht nog een stukje mooier.

“Het zou zo tof zijn als jongens niet gelijk geassocieerd worden met voetbal en auto’s en meiden niet gelijk met dans en Barbie’s”

Fascinerend vind ik het om te zien dat vrouwen zich soms beledigd of onzeker voelen als ze worden nagefloten, terwijl ze diep van binnen misschien wel weten: “Yes, I do look good.” Of misschien zelfs wel dat wanneer zij niet worden nagefloten of niemand omkijkt: “Ben ik nog wel aantrekkelijk?” Het valt mij op dat het zelfvertrouwen van de vrouw vaak erg laag is, terwijl; we mogen er echt zijn!
 
Daarentegen krijg ik altijd een beetje de bibbers als vrouwen erg inspelen op het feit: “Maar ik ben een vrouw, dus ik mag voor.” Waar komt dit vandaan? We willen graag worden behandeld als vrouw, maar als we worden benadeeld als het ‘zwakkere’ geslacht (wat by the way echt niet is: wij brengen nota bene nieuwe levens ter wereld), dan zijn we gepikeerd? Beetje vreemd. Ik ben mij er ook van bewust dat wij, vrouwen, ook zeker niet zonder mannen kunnen. Ik bedoel hier natuurlijk mee dat ook zonder mannen er geen nieuwe vrouwen kunnen komen. 😜
 
Wat voor mij een ideale wereld zou zijn, is dat we wat meer op 1 lijn zitten met elkaar. Ook al zijn mannen genetisch sterker qua lichaamsbouw en de vrouw daarin tegen wat minder. Het zou zo tof zijn als jongens niet gelijk geassocieerd worden met voetbal en auto’s en meiden niet gelijk met dans en Barbie’s. Ik vind het jammer dat een man gelijk als ‘gay’ wordt beschouwd als hij een jurk of make-up wil dragen. Of dat een vrouw een ‘man-wijf’ (wat een stom woord trouwens: ‘man-wijf’..?) is omdat ze haar haren graag kort en in stekeltjes draagt. WAAROM? Het antwoord is dan vaak; het is niet ‘normaal’. Maar wat is normaal? Het is iets wat ons wordt aangeleerd, wordt verteld op school en thuis, door de maatschappelijke druk en door de sociale druk. Deze factoren bepalen dat het maar normaal is.
 

“We worden allemaal naakt geboren en we gaan ook allemaal ooit een keer dood”

Maar wellicht als we heel ver terug gaan naar de grondlegging van al deze ‘normale’ dingen… en deze heel anders waren gelegd… dan was voetbal misschien wel een ‘echt meiden ding’ en waren Barbie’s een ‘echt jongens ding’. Wat ik wil zeggen is dat we allemaal gewoon lekker moeten doen waar wij ons zelf goed bij voelen. Man, vrouw, transgender, blank, gekleurd, Christenlijk of Moslim. I really don’t care. We zijn allemaal mensen en we worden allemaal naakt geboren en we gaan ook allemaal ooit een keer dood. Dat zijn feiten die iedereen weet, waarom maken we het onszelf dan vaak toch zo moeilijk? Start eerst eens bij jezelf, ben gelukkig, inspireer anderen & wees vriendelijk, dit kost namelijk helemaal niets. Hoe meer liefde je geeft, hoe meer liefde je zult ontvangen.
 
Liefs, Gwen
 
 
 
> Volg Moeder, Lifestyle & Zwangerschapscoach; Gwen Baijens via Facebook (NewGbyGwen) & website (newgbygwen.com)
 
> Deze blog is onderdeel van een Blog-serie met als thema ‘Power Vrouwen’.
Sharing is caring :)
Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Leave a Comment

More To Explore